Uklonite bore na čelu - bore oko očiju - nazolabijalne bore

Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom u Beogradu
About

Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom u Beogradu

Šta je podizanje uklanjanje bora plasma laserom?

Uklanjanje bora plasma laserom je neagresivna, nehiruška metoda zatezanja kože, gde je najveća prednost tzv. plasma blic, odnosno elektrostatičko pražnjenje, koji se dešava na samom vrhu plasma lasera. U kontaktu sa kožom, plasma formira mikromilimetarsku tačku na koži koja doprinosi značajnoj redukciji, odnosno zatezanju kože, i to sa dugotrajnim rezultatom, na veliko zadovoljstvo klijenata.

Kako izgleda uklanjanje bora plasma laserom?

Uklanjanje bora plasma laserom počinjemo tako što nanosimo lokalnu anesteziju u vidu kreme na deo koji ćemo tretirati. Nakon što anestezija krene da deluje, plasma laserom krećemo da tretiramo bore, pravimo mikrotačkice koja skupljaju okolnu površinu kože.

Koliko je potrebno uraditi tretmana?

Za optimalan rezultat, potretbno je ponoviti tretman nekoliko puta. Broj tretmana prvenstveno zavisi od stanja kože i starosnog doba klijenta. Najčešće je potrebno 2-4 tretmana, sa pauzom od 6 nedelja između svakog tretmana.

Oporavak posle tretmana

Nakon završenog tretmana formiraju se male tačkaste krastice, kojima treba 5-10 dana da otpadnu. Nakon toga ostaje blago crvenilo koje je vidno 2-8 nedelja. U periodu nakon tretmana koža se tretira na odgovarajući način. Uklanjanje bora plasma laserom, može izazvati otok sa različitim simptomima u trajanju 1-3 dana. Krvarenje tokom plasma laserom nije uobičajeno.

Šta treba raditi nakon tretmana?

Savete koje dobijete od našin kozmetologa morate da poštujete u potpunosti. Veoma je bitno da sami ne skidate krastice koje smo formirali nakon tretmana, u suprotnom na koži može ostati ožiljak. Koža se pažljivo čisti 2 puta dnevno, i dezinfikuje, nežno očisti tuferom ili maramicom, potom se nanosi specijalna krema. Nakon prirodnog otapdanja krastica, mladu kožu potrebno je zaštiti od negativnog uticaja sunčevog zračenja redovnim negovanjem kremom sa visokim faktorom 30 ili 50, i to u trajanju od najmanje 3 meseca.

U ovom periodu su zabranjeni sunčanje i solarijum. Sport, plivanje, sauna su dozvoljeni nakon što su sve krastice otaple i rane upotpunosti zarasle. Nakon nestanka krastica, blago crvenilo kože se zadržava u trajanju 2-8 nedelja (retko više), dok koža ne postigne ponovo svoju normalnu boju.

Kako se pripremiti za tretman?

Neophodno je saznati da li osoba koja želi da se podvrgne tretmanu uzima neke medikamente redovno ili u skorijem periodu (naročito antibiotici, antikoagulansi, izotretinoini i dr). Takođe, da li nedavno bila operisana ili je imala neke druge estetske procedure na svojoj koži.  Potrebno je saznati da li je osoba sklona čestim Herpes infekcijama. Ukoliko ništa od navedenog nije slučaj, ne postoji potreba za posebnom pripremom za tretman.

Upozorenja

Pročitajte ko ne sme da radi tretmane i ostale važne napomene!

About